Suvi-Maria Silvola | Lapin Yliopisto
867
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-867,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

LAPIN YLIOPISTO – TAITEIDEN TIEDEKUNTA

”Inspiroiva ympäristö tuleville taiteilijoille”

 

TYYLI – Värikäs, inspiroiva, ajaton
TEEMA – Inspiraatio
WOW FACTOR – Väriympyrä

 

Taideteollisen tiedekunnan tilasuunnitteluun otettiin opiskelijat mukaan jo alkuvaiheessa. Suunnittelussa hyödynnettiin Lapin Yliopiston omaa palvelumuotoilun osaamista. Opiskelijat ja käyttäjät pääsivät kommentoimaan ja vaikuttamaan kokonaisuuteen sosiaalisen median kanavien kautta. Palaute suunnittelijalle tuli välittömästi, mikä oli varsin palkitsevaa.

Keskusaulan, Agoran värimaailma perustuu väriympyrään. Ylemmistä kerroksista näkyvä tila
hahmottuu värirajausten ansiosta neljään erilliseen toiminnalliseen alueeseen. Uudistettu Cafe -alue kutsuu lounasruokailijoiden ja opiskelijoiden lisäksi myös paikkakuntalaisia ja turisteja
viihtymään ja nauttimaan ravintolan antimista.

Keltainen väritys toimii pohjana Vitran puisille tuoleille sekä helsinkiläisen puusepän, Tebianin tilaan valmistamille ravintolapöydille. Kahvilan rouhea betoninen tiskikokonaisuus istutettiin sopivaksi ympäröivään arkkitehtuuriin.

Sinisessä osiossa monipuolinen työskentelykäyttö on huomioitu mitoittamalla pöydät seisomakorkeudelle. Näin käyttäjät voivat hyödyntää pöytätasoja opiskeluun ja ruokailuun seisten tai istuen.

Vihreän alueen nojatuolit ohjaavat opiskelijoita rennompaan oleiluun ja ideointiin. Punaisen Lounge -alueen kalustukseen on valikoitunut jokaisesta Pohjoismaasta jotain.

Agoran värimaailmat ja kalustevalinnat toistuvat lasiseinien takana ympäröivissä tiloissa. Tilanjakajiksi suunniteltiin pyörillä liikuteltava, paikallisen puusepän toteuttama monitoimikaluste. Kaluste toimii niin naulakkona, ilmoitustauluna kuin kirja- ja lehtitelineenä. Monitoimikalusteiden tekstiileinä koreilee Sanna Annukan Marimekolle suunnittelemat kankaat, joiden kuvitusta inspiroi pohjoinen luonto, suomalainen kulttuuri ja kansanperinne.

Materiaalimaailman puu, betoni, laatta- ja lasipintojen rinnalle on tuotu pehmeitä ja akustisia ratkaisuja lisäämään tilojen viihtyisyyttä.

 

Rovaniemi

/w Laura Seppänen

2017

Category
Referenssit