Suvi-Maria Silvola | Ravintola Aino
291
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-291,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

RAVINTOLA AINO

”Modernisti kotimainen”

 

TYYLI – Skandinaavinen
TEEMA – Aitous
WOW FACTOR – Luonto

 

Ravintola Aino sijaitsee Helsingin Pohjoisesplanadilla, Engelin piirtämässä vuonna 1820 valmistuneessa kivitalossa. Tavoitteena oli raikastaa Ainon tilakokonaisuus vastaamaan ilmeeltään paremmin ravintolan konseptia: rentoa fine diningia. Kotimaisista raaka-aineista ja perinneruuista inspiraatiota hakevaan ravintolan sisustukseen toivottiin enemmän aitoutta ja ajatonta suomalaista tyyliä. Ylimääräinen rekvisiitta karsittiin pois ja tilalle tuotiin muotoilija Samuli Naamangan valaisimia, Klaus Haapaniemen tekstiilejä, Riikka Kantinkosken herkkiä kasviaiheisia akvarelleja sekä Teemu Järven eläinaiheisia grafiikanvedoksia.

 

Olemassa olevia kalusteita kunnostettiin ja niiden rinnalle tuotiin uusia verhoiltuja tuoleja sekä selkeälinjainen sohva, jolla saatiin lisää asiakaspaikkoja. Suuret puumaiset viherkasvit tuovat sisään Esplanadin puiston tunnelmaa ympäri vuoden. Ravintolan katutaso on raikas ja valoisa ja kellarikerros lämmin ja tunnelmallinen. Molemmissa on huomioitu rakennuksen ikä ja arkkitehtuuri. Sekä menun että sisustuksen kantavia teemoja ovat suomalaisuus, aitous ja ajattomuus.

Helsinki

/w Laura Seppänen

2015

Photographer
Suvi Kesäläinen

Date
Category
Referenssit