Suvi-Maria Silvola | Block by Dylan
291
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-291,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

BLOCK BY DYLAN

”Kortteliravintola ytimessä”

 

TYYLI – Modern, Scandinavian, Urban, Cool
TEEMA – Mix your meal
WOW FACTOR – Lasikatto, Rita Hill:n maalaukset

 

Skandinaavista minimalismia ja eleettömyyttä yhdistettynä herkullisiin väripintoihin.

 

Aiemmin UPM:n henkilöstöravintolana toiminut tila avattiin yleisölle. Koska rakennuksen arkkitehtuuri oli jo itsessään näyttävä, haluttiin se huomioida sisustuksessa ja korostaa avointa näkymää merelle.

 

Ravintolan kaksi keskeistä tilaa voidaan jakaa ja ne erottuvat lattian tasoeron lisäksi katon korkeudella. Ylemmän tilan kattokorkeus nousee jopa 20 metriin ja valokatettu korkea sisäpiha tekee ravintolan miljööstä vähintäänkin uniikin.

 

Laadukkaat pintamateriaalit kuten tammi, marmori ja graniitti sekä tilassa olleet kiintokalusteet säilytettiin pääosin. Klassisen kiintokalustuksen, lämpimän puun ja arvokkaiden materiaalipintojen pariksi sisustukseen tuotiin urbaania tunnelmaa ilmavan muotoilun sekä raikkaan väripaletin avulla. Sivuseinille maalattiin voimakkaat tehostesävyt punaista ja vihreää ja ikkunasyvennykset laatoitettiin valkoisella laatalla.

 

Uusissa irtokalusteissa ja valaistuksessa yhdistyvät skandinaavinen eleettömyys ja minimalismi sekä sirot metallirakenteet. Kalusteiden putkimainen runkorakenne toistuu seinäverkoissa sekä valaisimien ja naulakoiden detaljeissa. Tehokeinona on käytetty massiivisten puukalusteiden sekä sirojen ja värikkäiden yksityiskohtien välisiä kontrasteja. Samaa vastakkainasettelua löytyy myös valaisimissa ja kalusteissa: designklassikot sekä uusi ja tuntemattomampi muotoilu sulautuvat saumattomasti yhteen.

 

 

 

 

 

Helsinki

/w Laura Seppänen

2015

Photographer
Suvi Kesäläinen

Date
Category
Referenssit