Suvi-Maria Silvola | Korkeasaari
856
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-856,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

KORKEASAARI

Luonnollisesti eläimellistä

 

Toimeksiantona oli luoda kolme erilaista tilaa, jotka ovat mahdollisimman muunneltavia. Pintojen pitää kestää likaa ja kulutusta ja olla helposti hoidettavat, koska ne ovat jatkuvalla ja kovalla käytöllä. Erilaisia käyttötarkoituksia on useita kuten askartelu, eväiden syönti, kokoukset, jooga ja juhlat.  Toiveena oli kierrättää ja kunnostaa mahdollisimman paljon olemassa olevia kalusteita sekä huomioida uusien hankittavien tuotteiden ekologiset arvot.

 

Henkilökunnan taukotilassa seinät maalattiin raikkaan korallin sävyyn. Keittiöpisteen taustaseinä laatoitettiin pullonvihreällä kaakelilla ja seinille hankittiin vanhoja eläinaiheisia koulutauluja. Pirttikalusteet maalaattiin ja penkeille teetettiin selkänojatyynyt kierrätyspulloista kudotuista tekstiileistä. Tikaun bambuvalaisimet on valmistanut Intiassa Orissan maaseudulla asuva käsityöläisyhteisö. Ergonomiasta ei haluttu tinkiä ja siksi kalustuksessa panostettiin hyviin tuoleihin ja venyttelyä varten seinälle asennetiin puolapuut.

 

Karhulinnan Karhusalin ja evästilan materiaaleissa ja väreissä suosittiin luonnollisuutta, jotta tilat sulautuvat kauniisti myös ympäröivään puistoon. Ikkunoihin teetettiin kuviolliset verhot Marimekon Veljekset -kankaasta, jonka karhuja, ilveksiä, oravia, tikkoja ja pöllöjä kuvaavaan kuosiin Maija Louekari sai idean suomalaisista kansantaruista.

 

 

Helsinki

/w Liivika Muur

2019

Photographer
Liivika Muur & Suvi Kesäläinen

Category
Referenssit