Suvi-Maria Silvola | Korkeasaari
856
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-856,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

KORKEASAARI

”Luonnollisesti eläimellistä”

 

TYYLI – Luonnollinen, raikas, energinen
TEEMA – Biologian luokka
WOW FACTOR – Karannut apina

 

Toimeksiantona oli luoda raikas ja valoisa, mahdollisimman muuntautumiskykyinen tila erilaisia ihmisiä sekä tilanteita varten; eväiden syöntiin, kokouksiin ja juhlia varten.

 

Pintojen pitää kestää likaa ja kulutusta ja olla helposti hoidettavat, koska eläinhoitajien haalareissa voi välillä olla vaikka sitä itseään. Toiveena oli kierrättää ja kunnostaa mahdollisimman paljon olemassa olevia kalusteita sekä huomioida uusien hankittavien tuotteiden ekologiset arvot.

 

Seinät maalattiin raikkaan korallin sävyyn. Keittiöpisteen taustaseinä laatoitettiin pullonvihreällä kaakelilla ja seinille hankittiin vanhoja eläinaiheisia koulutauluja. Pirttikalusteet päädyttiin maalaamaan uudelleen ja penkeille teetettiin selkänojatyynyt kierrätyspulloista kudotuista tekstiileistä.

 

Uudet Tikaun bambuvalaisimet on valmistanut Intiassa Orissan maaseudulla asuva, erittäin köyhä ja syrjitty käsityöläisyhteisö. Koska ergonomiasta ei haluttu tinkiä, kalustuksessa panostettiin hyviin tuoleihin ja venyttelyä varten seinälle asennetiin puolapuut.

 

Materiaaleissa ja väreissä suosittiin luonnollisuutta, jotta tilat sulautuvat kauniisti myös ympäröivään puistoon.

Helsinki

/w Liivika Muur

2017

Photographer
Liivika Muur

Category
Referenssit