Suvi-Maria Silvola | Meat District
470
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-470,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

MEAT DISTRICT

”Lihaisan rouhea ravintola”

 

TYYLI – Artesaani
TEEMA – Aitous
WOW FACTOR – Seinän kokoinen lihakaappi

 

Tilan tummassa tunnelmassa on rouheaa artesaanihenkeä. Se ilmenee aidoissa materiaaleissa: nahassa, puussa ja keramiikassa. Katseenvangitsijana toimii koko takaseinän peittävä lihakaappi, joka olemassaolollaan kertoo mistä ravintolassa on kysymys. Valaistus on tunnelmallinen ja sisustus kertoo kerroksellisesti tarinaa historiasta tähän päivään. Lihakaapin vastaisella seinällä on säilytetty upea, vihreä Gesellius-Lindgren-Saarisen suunnittelema  jugend -takka. Kaikki kalustus on pohjoismaista muotoilua ja suuren osan kiintokalusteista, kuten uniikit viinihyllyt sekä ravintolapöydät, on suunnitellut ja toteuttanut porvoolaistaustainen puuseppä Tebian. Ravintolapöytiin toteutettiin ravintoloitsijan toiveiden mukainen italialaismummon -pöytälaatikko. Sieltä, jokaisen ruokailijan kohdalta löytyvät menu, servetti sekä aterimet.

 

Oluthanat on asennettu suoraan seinäpintaan ja korkea “social table” pidetään ilman varauksia, jotta myös satunnaiselle matkailijalle löytyy aina tilaa. Artesaanitunnelmaa vahvistavat ravintolan oma, käsintehty keraaminen astiasto, pöytiin varta vasten etsityt keraamiset vintage -maljakot sekä Samujin rautaiset piippukynttiläjalat. Modernia ilmettä 1800 -luvun tilaan on tuotu Vee Speerin valokuvataiteen sekä modernien valaisimien avulla.

Porvoo

/w Liivika Muur & Tebian

2016

Photographer
Pauliina Salonen

Date
Category
Referenssit