Suvi-Maria Silvola | SicaPelle Wine & Dine
468
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-468,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

SICAPELLE WINE & DINE

”Kunnianosoitus elämänilolle, taiteelle ja lemmikkiporsaalle”

 

TYYLI – Salakapakka
TEEMA – Luova, hullu, rohkea
WOW FACTOR – Hattuvalaisimet ja kuvakollaasi

 

Suunnittelun lähtökohtana oli porvoolaista historiaa kertova ravintolan nimi SicaPelle sekä ravintolan omistajan persoona. Sikapelle oli kuvanveistäjä Ville Vallgrenin lemmikkiporsas joka oli Vallgrenin perheelle koiran veroinen lemmikkieläin. Tarina kertoo, että taidemaalari Akseli Gallen-Kallelan koirat Kova ja Kiivas, pistivät lopulta sika paran poskeensa. Tästä huolimatta ystävyys taiteilijoiden välillä säilyi läpi vuosien. Ravintolan innoittaja Sikapelle näkyy itseoikeutetusti hienostuneina detaljeina osana ravintolan sisustusta. Tärkeämmässä roolissa ovat kuitenkin ravintoloitsijan oma persoona ja intohimon kohteet, joista alasalin kuvakollaasi on rakennettu.

 

Vanhaan rakennukseen luotiin tunnelmallinen ja hämyisä tila valaistuksen, värien ja materiaalien avulla. Asiakaspaikat on koottu keskenään erityylisistä istuimista. Pöydät ovat mustaksi vahattua tammea hienostuneilla nahka- ja messinkidetaljeilla maustettuna. Pöydät ovat Porvoosta lähtöisin olevan puusepän, Tebianin käsialaa. Hauska detalji ovat myös korkean baaripöydän yläpuolella riippuvat hattuvalaisimet.

Porvoo

2012

Photographer
Johannes Romppanen

Date
Category
Referenssit