Suvi-Maria Silvola | Postres
469
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-469,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Cafe Postres

 

”100% Artesaanikahvila”

 

TYYLI – Moderni
TEEMA – Jäätelö
WOW FACTOR – Avokeittiö ja takkatuli

 

Toimeksiantona oli suunnitella Porvooseen, kahviloiden kaupunkiin, 1800-luvun lopun talon henkeen sopiva kahvila. Tavoitteena oli tarjota jotain uutta, täysin Porvoon muusta kahvilatarjonnasta poikkeavaa; moderni palvelutiskitön kahvila avokeittiöllä perinnerakentamista kunnioittaen. Tiloissa oli aiemminkin toiminut kahvila ja ravintola, mutta sen toiminnot eivät tukeneet tavoiteltua asiakaskokemusta ja omistajan visiota. Esimerkiksi kaunis vanha hella oli kokonaan piilossa apukeittiön seinien sisäpuolella. Muutoksessa luotiin aivan uusi tunnelma ja kuten kuvitella saattaa, monia yllätyksiä tuli matkan varrella vastaan. Tilaajan toiveet saatiin kuitenkin toteutettua.

 

Lopputuloksessa marmoriset pöytäpinnat ja valkoiset laatoitukset yhdistyvät kauniisti mustaksi vahattuun ja luonnonväriseen tammeen. Kupari ja konjakkinahka tasapainottavat ja tuovat lämpöä elävän tulen rinnalla. Sisustukseen ei ole hyväksytty yhtään antiikkikalustetta tai vanhaa tavaraa, vaan kaikki tuotteet ovat uusia ja moderneja, jotta historiallinen tila saa ansaitsemansa huomion. Vanhat kierreportaat, pönttöuuni ja narisevat lautalattiat kertovat että kyllä, täällä elettiin ja herkuteltiin ennenkin.

 

 

 

 

Porvoo

2017

Photographer
Pauliina Salonen

Date
Category
Referenssit